Dubai Police heeft nu ook een B63S 700 Widestar

Brabus onthult de G 63 AMG B63S 700 Widestar Dubai Police
Recentste toevoeging aan de bijzonder leuke vloot politiewagens in Dubai: een door Brabus getunede G63 AMG!

Met sportwagens zoals een BMW M6 Gran Coupe, Lamborghini Aventador en een Aston Martin One-77 Q Series kan je bijzonder snel de sloebers weten te vangen, maar als ze de woestijn induiken sta je toch een beetje voor schut. Omdat geld niet van belang is, kon de Dienst Aankoop van de Dubai Police zich eens laten gaan bij de heren van Brabus.

Als krachtpatser werd de nieuwste Mercedes G63 AMG genomen, standaard al goed voor 570 pk en 800 Nm koppel. Brabus twijfelde of dat voldoende is en speelde daarom wat met de turbo’s en het motormanagement waardoor er 700 pk en 960 Nm koppel tevoorschijn kwamen. Bijzonder strakke waarden voor een woestijnridder, want zo zit je in 4,9 seconden al aan 100 km/u en kreeg de B63S 700 Widestar een topsnelheid van 240 km/u. Dat kon zonder probleem heel wat hoger liggen, maar wegens de beperkingen van de terreinbanden koos men toch voor veiligheid in de plaats van prestatiecijfers.

Naar goede gewoonte strooit Brabus ook bijzonder royaal LED’s over de hele wagen en bovenaan vinden we uiteraard een zwaailicht. De aanwezige 23″ velgen zijn misschien net dat tikkeltje teveel van het goede, maar gelukkig kan je als particulier ook opteren voor 20″ exemplaren. Binnenin werd alles ook nog eens een niveau hoger getild met koolstofvezel en rood leder.

Met deze unieke G63 in de ondertussen al bekende groen/witte politiebestickering erbij heeft de lokale arm der wet geen reden meer tot klagen. Misschien komt er binnenkort wel nog een G63 AMG 6×6 erbij, de aankoopwoede lijkt immers nog niet direct uitgeraasd bij de Arabieren. De Belgische politie is waarschijnlijk stilletjes jaloers op deze politiewagens, al hebben enkelen toch geluk met een Volkswagen GTI of een BMW X5 onder hun bips!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...