Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Costantini

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Costantini
Als derde telg in de Legends serie komt Bugatti nu met een Veyron Vitesse ter ere van Meo Costantini.

Mocht die naam je niets zeggen, het was de beste vriend van wijlen Ettore Bugatti en eveneens verantwoordelijk voor de Bugatti racedivisie. Naast het organisatorische aspect kon de man ook nog eens een stevig potje sturen, zo getuige zijn palmares met onder meer tweemaal de Targa Florio in een Bugatti Type 35. Ter ere van die bijzondere prestatie werd de layout van dat circuit onderaan de spoiler aangebracht.

Normale mensen zouden de kleurstelling voor deze unieke Veyron als “blauw” omschrijven, maar Bugatti voelt eerder iets voor Bugatti Dark Blue Sport, uiteraard speciaal voor deze Légende de Bugatti editie ontworpen! De aluminium delen werden handmatig gepolijst – wat uniek zou zijn in de wereld – waardoor de aandacht wat weggetrokken wordt van de blauwe koolstofvezel. Zowel de handtekening van Meo als de tankdop werden overigens uitgevoerd in het zilver, terwijl we in de zijpanelen van de deur ook verwijzingen vinden naar het raceverleden van de Type 35. Daarnaast kreeg deze Veyron Grand Sport Vitesse een cognackleurig interieur dat afgewisseld wordt met Lake Blue leder. Voor de contrasterende stiksels werden er kosten noch moeite bespaard en ging met voor een Bugatti Light Blue Sport kleurtje.

Wederom een bijzonder mooie creatie van Bugatti voor een basisprijs (exclusief belastingen en transport) van 2,09 miljoen euro. Van elke Légendes de Bugatti uitvoering komen er slechts 3 exemplaren op de markt, snel zijn is dus de boodschap. Of je neemt je tijd en configureert zelf een exemplaar op basis van jouw smaak en budget. Van de 150 te bouwen Grand Sports zouden er nog een goede 50 Veyron’s beschikbaar zijn en die moeten eerst allemaal de deur uit alvorens er gekeken wordt naar een opvolger. Het zal je dus niet verwonderen dat we op tijd en stond verwend worden met een unieke Veyron Grand Sport Vitesse!

Motorisch hebben die echter allemaal dezelfde specificaties! Een gigantisch grote 8.0-liter W16 die in staat is om maar liefst 1.200 pk en 1.500 Nm te genereren. Hiermee ben je – indien je beschikt over een extreem lang stuk asfalt – in staat om 408 kilometer per uur te behalen. Een sprint aan het stoplicht win je waarschijnlijk ook zonder problemen, je hebt immers maar 2,6 seconden nodig om 100 km/u te halen. Al pas je in België toch beter wat op met zo’n bijzondere bolide…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...