Officieel: Lexus RC Coupe

2014 Lexus RC Coupe
Lexus speelt een thuismatch op de Tokyo Motor Show en brengt daar een spiksplinternieuwe RC!

Nadat we vorig jaar al de nieuwe Lexus IS kregen,was het uitkijken naar de Coupé variant die we al enkele keren zagen passeren in spyshots. Vroeger kozen de Japanners gewoon voor de IS Coupe naamgeving, nu kiezen ze volmondig voor een aparte RC benaming. Als basis werd uiteraard de IS gebruikt, die stevig gekruid werd met de vele concepten die we al zagen passeren in de voorbije jaren. De Lexus RC is een volwaardige productiewagen, alhoewel hij er bijzonder conceptueel uitziet op deze gelikte foto’s.

Vooraan bemerken we de nieuwe -aandachtschreeuwende!- grille, langszij vinden we een mooie coupé-lijn die geaccentueerd worden door leuke 18″ of 19″ velgen. Het achterste is ietwat geïnspireerd op de brutale LFA, alhoewel de verticaal geplaatste uitlaten en de vele LED’s hun eigenheid behouden.

Zelf plaatsnemen in de RC zal pas voor ergens 2014 zijn,  maar op de foto’s zien we een vrij herkenbaar geheel. Inzake motorisaties brengt Lexus in eerste instantie 2 krachtbronnen op de markt, waaronder een 3.5-liter V6 benzinevariant die Europa waarschijnlijk niet zal krijgen. Wij zullen het moeten doen met de RC300h die dezelfde 2.5-liter + elektromotor krijgt als zijn vierdeurs broertje. Later verwachten we een volwaardige uitdager voor de BMW M3/M4 en Mercedes C63 AMG in de vorm van een RC-F.

Eind november gaat het Autosalon van Tokyo echt van start en dan verwachten we ook een hele hoop extra RC informatie. Omtrent prijzen en beschikbaarheid werd nog niets meegedeeld, maar reken ten vroegste op begin volgend jaar met een basisprijs rond de €38.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...