Land Rover kondigt Defender Challenge aan


Land Rover heeft plannen voor een rally-variant van de Defender.

De Defender Challenge is aangepast door Bowler dat het “Defender Challenge” rallykampioenschap organiseert. Er zullen gemodificeerde Defender 90’s Hard Top
(zijn FIA-goedgekeurd) gebruikt worden en alles gebeurt onder de leiding van de MSA (Motor Sports Association). De Defender Challenge heeft een verkorte wielbasis, een rolkooi en brandblussysteem, racestoelen en 18″ velgen met Kuhmo banden. Om het geheel helemaal mooi af te ronden wordt er ook gezorgd voor de bijhorende bestickering.

De aandrijving wordt daarnaast verzorgd door een 2.2-liter dieselmotor met een opkieteling tot 170 pk en 450 Nm aan koppel. Uiteraard komt hij met een handgeschakelde zesbak. De Defender Challenge is beschikbaar vanaf een goeie €59.000. Best veel als je weet dat een standaard Defender 90 Hard Top zo’n €28.300 kost. Het voordeel, naast een pimped out, chromed out Defender, is dat je ook kan deelnemen in de Defender Challenge. Dit kost je dan wel tussen de €11.800 en €16.500. Allemaal best wel duur, maar de Defenders zijn straatlegaal dus kan je ineens de motor al wat opwarmen door in je Defender naar daar te rijden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...