Spyshots: Renault Twingo 2015


De nieuwe Renault Twingo komt waarschijnlijk enkel als vijfdeurs.

De Renault Twingo 2015 is gespot tijdens een testrit bijna een jaar voor de officiële voorstelling op de Paris Motor Show in September 2014. In de eerste helft van dit jaar kregen we ook al twee kleine Renault concept auto’s voorgeschoteld. De ene was een elektrisch aangedreven vijfdeurs Twingo, de Renault Twin’Z Concept, de andere was een opgefokte driedeurs Twingo met een V6 onder de kap, de Renault Twin’Run Concept. De Twingo die in de showrooms komt te staan, zal veel uiterlijke kenmerken overnemen van beide concept auto’s. Zelfs onderin worden kenmerken van de Twin’Run overgenomen. Helaas niet de motor, maar wel de achterwielaandrijving.

Dankzij de samenwerking van Daimler met Renault-Nissan komt deze Twingo op een platform van Daimler te staan. Daimler heeft met de Smart ForTwo immers al ervaring met kleine achterwiel-aangedreven wagens. Ook de motoren, kleine driecilinders, zullen worden gedeeld met de bovengenoemde Smart. (via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...