Spyshots: Tweede generatie Audi Q7


Audi wil volgende herfst potentiële X5 kopers afsnoepen van BMW.

De huidige Q7 rolt al sinds 2006 op onze wegen en de laatste facelift dateert al van 2009. Tijd om de fakkel door te geven aan een jonger broertje. Dit zou Audi plannen vlak na het cabrio seizoen volgend jaar op de Paris Motor Show.

Net zoals de nieuwe Range Rover zal de Audi Q7 een pak minder gewicht in de schaal leggen dan zijn voorganger. In de wandelgangen wordt zelfs gesproken over een gewichtsreductie tot 350 kgn waarmee de SUV minder dan twee ton zou gaan wegen. In tegenstelling tot Range Rover wordt er geen gebruik gemaakt van een aluminium chassis, wel van het recentelijk geïntroduceerde MLB-platform dat grotendeels vervaardigd is uit staal.

Aan de spypics te zien wordt de Q7 iets korter en gaat hij lager bij de grond komen te staan. De header toont hoe de Q7 er zou kunnen uitzien. Daar zien we dat de Q7 de eerste Audi zou zijn waarop de nieuwe driedimensionale trapeziumvormige grille wordt geplaatst. Matrix koplampen, zoals de nieuwe A8 er heeft, zullen optioneel verkrijgbaar zijn. Ook een derde rij stoelen wordt niet standaard geïnstalleerd, terwijl Quatro en een automatische versnellingsbak met acht verzetten dat wel zullen zijn.

Onder de kap verwachten we verschillende zes- en achtcilinder benzine- en dieselmotoren zoals de 310 pk sterke 3.0-liter V6 TFSI motor en de 385 pk sterke 4.2-liter V8 TDI. Verder zal een 3.0-liter TDI dieselblok gecombineerd worden met een 115 pk sterke elektromotor in de vorm van een plug-in hybride. Als laatste komt er hoogstwaarschijnlijk ook een viercilinder dieselmotor in de SUV liggen. (via: Autoexpress)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Tweede generatie Audi Q7"

  1. CeeSsss 02-11-2013 om 3:39

    Een viercilinder diesel in een Q7, gek. Dan zou ik denken dat ze die plug-in hybride met een 2.0 TDI zouden maken…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...