Rolls-Royce Phantom Chicane Coupe

Rolls-Royce Phantom Bespoke Chicane Coupe
Bespoke is het recentste toverwoord bij Rolls Royce, zo werd de Phantom Coupe Chicane geïnspireerd door het historische racecircuit in Goodwood!

De Phantom Coupe is dé Rolls Royce die je zelf beter rijdt dan achterin plaats te nemen en je chauffeur het werk te laten doen. Bij de laatste creaties die de Bespoke afdeling bouwde, zagen we steeds de Phantom LWB of de Drophead Coupe de revue passeren, maar op jouw vraag bouwen ze gerust ook een Coupe om naar jouw verlanglijstje.

De Bespoke Chicane Coupe versie komt met een Gunmetal koetswerkkleur dat de indruk geeft dat er gekozen werd voor een koolstofvezelachtig koetswerk. De 21″ lichtmetalen velgen werden uitgevoerd in het matzwart waardoor de wagen bijzonder sinister voor de dag komt.

Binnenin werd voluit gekozen voor een rode kleurtint met zwarte accenten, na verloop van tijd misschien toch wat lastig voor de ogen. Gelukkig kan je ook genieten van de prachtige sterrenhemel met meer dan duizend LED’s, het geluk zit in de kleine dingen in dit segment.

Motorisch valt er dan weer weinig te onderhandelen met de Britten uit Goodwood, je krijgt steeds die 6.75-liter V12 die in staat is om 450 pk en een niet te onderschatten 750 Nm aan koppel te genereren! Hiermee geraakt de 2.580 kilogram zware Rolls in slechts 5,8 seconden aan 100 km/u, terwijl de topsnelheid naar Europese gewoonte 250 km/u bedraagt. De koffer slikt bovendien meer dan 395 liter aan bagage, ideaal voor dat weekendje ertussenuit aan de Kust!

De prijs van deze unieke Rolls Royce Coupe uit de Bespoke collectie werd niet meegedeeld, maar als je weet dat de basisversie – tot zover die al bestaat – start bij €449.000, weet je ongeveer wel wat je moet verwachten. Mocht je dat bedrag willen uitgeven zal je wel zelf iets moeten samenstellen, deze Coupe Chicane gaat linea recta naar de AGMC dealer in Dubai. Deze garage is op zijn eentje verantwoordelijk voor een aanzienlijk percentage in de jaarlijkse Rolls Royce verkopen. het is dan ook niet verwonderlijk dat deze Bespoke editie aan hun wordt opgedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...