Eerste Alfa 4C’s Launch Edition geleverd

Alfa Romeo 4C Launch Edition Event Balocco
Gisteren namen de eerste 5 gelukkigen hun Alfa Romeo 4C in ontvangst te Balocco.

Ze hebben er net als ons zeer lang op gewacht, maar de eerste vijf gelukkigen mochten gisteren bij het legendarische testcentrum van Balocco hun Alfa Romeo 4C Launch Edition in ontvangst nemen. De klanten uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Nederland en natuurlijk Italië kregen daarbij een kleine officiële ceremonie. Niet meer dan 500 stuks zullen van deze gelimiteerde editie de baan opgaan, elk beschikbaar met een exclusieve carbon afwerking en eventueel het matte Carrera White koetswerkkleur. Maar geen zorgen, Alfa Red behoort duidelijk ook tot de mogelijkheden.

Ter gelegenheid kregen de vijf klanten ook een exclusieve ‘shotgun’ rijervaring op het circuit van Balocco om even te voelen hoe ver de grenzen van hun nieuwe aanwinst ligt. Volgens Alfa Romeo voelt de 4C zich immers nergens beter dan op het circuit. Daar kan hij zijn 1750 Turbo Benzina met maar liefst 240 pk volledig de sporen geven en blinkt hij dankzij zijn leeggewicht van amper 850 kilogram uit met zijn knappe power-to-weight ratio van minder dan 4 kilogram per pk. Van 0-100 km/u duurt amper 4,5 seconden en bij 258 km/u bereikt de 4C het einde van zijn Latijn. Lateraal haal je in de 4C een zijwaartse kracht tot maar liefst 1,1g en een rondje Nordschleife voltooit hij sneller dan de uitgaande BMW M3 en Cayman S . Alfa Romeo komt in volle glorie terug naar het segment van de compacte sportwagens.

Alfa Romeo 4C Launch Edition

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...