Onthulling BMW X4 op het Autosalon Geneve 2014

Onthulling BMW X4 op Autosalon Genève 2014
De heren bij BMW staan voor een bijzonder druk 2014, naast de gloednieuwe 4-Reeks Gran Coupé komt ook de X4 voor het eerst in de showrooms te staan!

De Duitsers zijn uiteraard wel wat gewoon qua productlanceringen en marketing, maar om nieuwe modellen te lanceren moet er toch wel wat meer moeite gedaan worden. In een Duits magazine werd de onthulling van de nieuwe X4 toebedeeld aan het Autosalon van Genève begin maart, tot dan hebben de ingenieurs nog de tijd om de wagen volledig af te stellen.

Als kleine broer van de X6 ligt de lat wel hoog bij de nieuwe Sport Activity Coupe, al zijn er op de Range Rover Evoque weinig concurrenten die kunnen tippen aan de BMW. Als basis voor de X4 wordt logischerwijs de X3 genomen die het nog steeds moet doen met 2 deuren extra. Ook het motorengamma met een 2.0-liter diesel- en benzineblok maakt de sprong met vermogens tussen de 180 en 250 pk. BMW zou BMW niet zijn mocht er ook een bijzonder krachtige variant komen met een 3.0-liter zes-in-lijn, al staat er momenteel geen X4 M op de planning!

Over een prijskaartje voor de BMW X4 werd nog geen woord gesproken, maar gezien die van de X3 schommelt tussen de €36.000 voor de instapper en bijna €60.000 voor het topmodel, heb je al direct een indicatie in welke prijsklasse je toekomstige hippe SUV zal horen. Als je nog moeite hebt om door de camouflagetape op onderstaande spyshots te kijken kan je gerust de prachtige X4 Concept aanschouwen.

De zomer van 2014 doorbrengen met de X4 lijkt ons gezien de lancering in maart een beetje te optimistisch, maar tegen het vierde kwartaal van datzelfde jaar moet de wagen wel te vinden zijn op de Belgische wegen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...