Officieel: Porsche Panamera Turbo S 2014

Officieel: Porsche Panamera Turbo S 2014
De vernieuwde Porsche Panamera komt uiteraard ook in Turbo S livrei en is daarmee bijzonder snel voor een ‘gezinswagen’!

Momenteel had je naast de basisuitvoering de keuze uit een 4(S), een GTS, een Turbo, diesel of zelfs een milieuvriendelijke S E-Hybrid versie als je interesse had in een Panamera. Diegenen die toen de kat uit de boom keken hebben vandaag echter geluk, want nu is de Turbo S topmotorisatie in het aanbod opgenomen.

Maar liefst 570 pk en 750 Nm koppel krijg je uit het krachtige 4.8-liter V8 motorblok waarmee je menig sportwagen achter jou laat qua cijfermateriaal. Om vanuit stilstand het eerste honderdtal te passeren ben je maar 3,6 seconden kwijt, wanneer de wijzerplaat 309 km/u aanwijst is de topsnelheid bereikt. Bij een te sportief rijgedrag kan het verbruik wel wat hoger uitkomen, al spreekt Porsche toch van een gemiddelde van slecht 11 liter benzine per 100 kilometer!

Visueel werd de voorbumper wat scherper en agressiever getrokken en kregen de LED-lichten alweer een update. Achteraan werden er ook beperkte visuele wijzigingen doorgevoerd, het verschil waarnemen met de Panamera Turbo van je buurman zal daarentegen enkel weggelegd zijn voor de fanboys.

Met de Turbo S variant komt er ook een nieuwe Executive uitvoering in het gamma. Hierbij groeit de wielbasis met 15 centimeter, bijna volledig in het voordeel van de achterste inzittenden. Hiermee zal je uiteraard liever gereden worden door een chauffeur waarmee je ten volle kan genieten van de perfecte afwerking en de kwaliteitsvolle materialen. Mocht James het toch wat te bont maken zal je daar echter weinig van merken, want dankzij de gestuurde luchtophanging met adaptieve demping wordt het koetswerk op elk moment in evenwicht gehouden.

De wereldpremière voor deze range topper binnen het vernieuwde Porsche Panamera gamma is weggelegd voor het nakende Autosalon van Tokyo. Ben je nu al direct verkocht aan deze krachtige vierdeurs sportwagen, dan kan je al gaan praten met je lokale dealer. De eerste geleverde exemplaren worden verwacht in het begin van 2014 tegen een basisprijs van €176.000, voor de verlengde Executive versie betaal je nog eens €16.000 extra!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...