Tuning: Audi RS6 krijgt 680 pk


O.CT Tuning heeft een wel heel sterke aftermarket-set voor de Audi RS6.

Het programma van O.CT Tuning houdt een toch wel significante powerboost in voor de Audi RS6. Standaard heeft de Audi RS6 al niet veel reden tot klagen met zijn 560 pk en zijn 700 Nm verdeeld over vier wielen, maar we weten allemaal dat je de dag van vandaag niet ver komt met een standaard wagen en al eens meer moet doen om op te vallen. Zelfs al betreft het een RS6! En daar speelt O.CT Tuning dan ook graag op in, de nichemarkten in de autobranche zijn immers populairder dan ooit.

O.CT Tuning nam de RS6 stevig onder handen en boostte het vermogen naar 680 pk en 880 Nm aan koppel. Dit werd mogelijk gemaakt door een remapping van de ECU in het motorcompartiment én door een sportuitlaatsysteem. Dit zijn ware supercarcijfers en dat merk je ook aan de prestaties. Standaard doet de RS6 er 3,9 seconden om de 100 te behalen, met de O.CT-set wordt er maar liefst een halve seconde afgedaan en kom je uit op een 3,4 seconden. Daar troef je een Aston Martin Vanquish, een Lamborghini Gallardo LP560-4 en een Mercedes SLS Black Series mee af. En dat allemaal terwijl je kinderen aan het klooien zijn op de achterbank. En voor we het vergeten: de topsnelheid van deze dodelijke bolide ligt op 322 km/u, al heb je daar wel een speciaal setje rubber voor nodig! (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...