BMW 4-Reeks Gran Coupe komt in 2014

BMW 4-Reeks Gran Coupe komt in 2014
De Gran Coupé is het laatste familielid van de grote BMW 3/4-Reeks die we nog moeten krijgen.

De bedrijfslogica omtrent een Sedan om te vormen tot een Coupé kunnen we goed volgen, maar om die dan terug twee extra deuren te schenken is dan wel wat vreemd. Het zal BMW een worst wezen of wij nog kunnen volgen of niet, de goede verkoopcijfers van de 6-Reeks Gran Coupé geven aan dat er een markt is voor vierdeurscoupes. De 4-Reeks Gran Coupé ziet het levenslicht naar alle waarschijnlijkheid op het Autosalon van Genève, maar we zullen ongetwijfeld diverse teasers en vage video’s te zien krijgen in de eerste maanden van 2014. De snelle beslissers zouden al voor de volgende zomer kunnen genieten van de nieuwe Bimmer, snel naar je dealer gaan lijkt dan ook ons aankoopadvies!

Als basis voor de 4-Reeks Gran Coupe werd uiteraard de nieuwe 4-Reeks Coupé gebruikt waarbij de bestaande deuren elk nog eens een buurman krijgen om zo een gemakkelijke toegang tot de achterbank te verzekeren. Het interieur zal ook grotendeels overgenomen worden, net zoals het motorenaanbod. Dieselaars zullen dus bij de lancering een 420d krijgen en de benzinefans moeten het doen met de 428i. Later krijgen we sowieso wel nog een instapper aan benzinezijde en range toppers als de 435i en 435d Gran Coupe, maar alles op z’n tijd.

Met deze vierdeurscoupe is de BMW 3/4 familie eindelijk compleet naast de Sedan, GT, TouringCoupe en Cabrio. Na een uitbreiding van het motorengamma kunnen we dan ook beginnen dromen van de sportieve M varianten van al deze wagens. De M4 Gran Coupe zouden we ergens in 2015 mogen verwachten. Mocht je toch op zoek zijn naar een compactere vierdeurs met een knappe designlijn, dan moet je misschien nog even wachten op de BMW 2-Reeks Gran Coupé. Deze komt er volgens geruchten ook heel binnenkort aan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...