Sebastian Vettel is opnieuw wereldkampioen

F1 Grand Prix of India - Race
Sebastian Vettel wint in India en wordt daarmee voor de vierde keer op rij wereldkampioen F1.

Met zijn tiende overwinning van het seizoen is Sebastian Vettel vandaag voor de vierde keer op rij wereldkampioen Formule 1 geworden. Enkel Juan Manuel Fangio, Alain Prost en Michael Schumacher deden hem dat in het verleden na. Vettel vertrok zoals wel vaker op één en ging er opnieuw als een gek vandoor. De Duitsers bleef oppermachtig leiden en rondde zijn titeljacht af met een perfecte overwinning. Hij bracht Red Bull tegelijk ook de titel bij de constructeurs.

Ondanks de buitenwereld al snel de indruk heeft dat ook dit seizoen voor Vettel een evidentie was, voelt de jonge Sebastian dat anders aan. Meer dan ooit kreeg de 26-jarige F1-rijder te kampen met boegeroep van andere partijen, maar ook binnen het team liep het niet altijd van een leien dakje. Toch is hij er ontzettend trots op bij een select groepje coureurs als Prost, Fangio en Schumacher te behoren. Dat is, zoals hij zelf ook bekent, gewoonweg ongelooflijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...