Hyundai Genesis Sedan komt naar Europa


Hyundai plant de tweede generatie van de Genesis Sedan ook in Europa te verkopen.

De tweede generatie Genesis zal ook bij ons niet beperkt blijven tot de Coupé, zo blijkt uit de laatste berichten afkomstig van Hyundai. Met het uiterlijk lijkt volgens de eerste impressies alles goed te zitten om te concurreren met de Duitsers, enkel zullen ze nog af moeten van hun value-for-money imago om merken als BMW, Audi en Mercedes echt aan te vallen.

De nieuwe Hyundai Genesis zou nog voor het einde van dit jaar voorgesteld worden en krijgt standaard achterwielaandrijving mee. Optioneel kunnen klanten kiezen voor de “Hyundai Traction” vierwielaandrijving (HTRAC). Qua motoren is voorlopig enkel sprake van een 3.8-liter V6 en een 5.0-liter V8, al zullen die weliswaar zuiniger worden en tegelijk krachtiger. Voor de Europese markt zal Hyundai alleen nog enkele andere motorisaties uit hun mouw moeten schudden. Een krachtige turbo benzinemotor en minstens één performante diesel zijn noodzakelijk om het hier te maken. (Via: EuropeAutonews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...