Onder de hamer: Mercedes Lotec C1000


RK Motors Collector Car Auctions kondigt plannen aan om een handvol zeldzame Mercedessen te veilen.

Als eerste is het de beurt aan de Mercedes Lotec C1000. Deze zeldzame en bizar ogende supercar werd gebouwd in opdracht van een zakenman uit de Verenigde Arabische Emiraten. Wat zoveel betekent als oliesjeik. Hij besloot 3,4 miljoen dollar te spenderen om zo in het bezit te komen van de snelste wagen ter wereld. De Lotec C1000 heeft een nogal aerodynamische styling en dankzij zijn 5.6-liter V8 met dubbele turbo, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak van Hewland, voltooit hij de sprint naar de 100 in slechts 2,8 seconden en bereikt hij een topsnelheid van 431 km/u. Dat is nog altijd sneller dan de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition of de Hennesey Venom GT.

Indien u nog niet erg onder de indruk bent, vinden we dat moeilijk te geloven, maar ze hebben nog een klepper in petto. Misschien wel de meest imposante supercar ooit: De Mercedes CLK GTR. En om helemaal exclusief te doen betreft het ook nog eens een Roadster. Met enkel 6 exemplaren van de Roadster kunnen we op zijn minst zeggen dat het een zeldzame verschijning is. Het model dat ze hier te koop aanbieden heeft nog maar 114 maagdelijke kilometers asfalt gevreten. En niet te vergeten: de adembenemende supercar wordt aangedreven door een 6.9-liter V12 met 604 pk en 775 Nm aan koppel. Daardoor voltooit hij de sprint in 3,8 seconden en topt hij bij 320 km/u. Het startbod van deze wagens is nog niet bekend, al denk ik niet dat er iemand aan twijfelt als we het hier hebben over ettelijke miljoenen. Indien u geïnteresseerd bent, de wagens worden geveild in het Charlotte Convention Center in North-Carolina op 2 november 2013. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...