Video: Volkswagen XL1 kost je minstens €110.000

Volkswagen XL1 - €110.000
Voor dat bijzonder hoge prijskaartje krijgen we gelukkig ook wat extra actiebeelden van de Volkswagen XL1 in Londen.

VAG opperhoofd Ferdinand Piëch had ooit de ingeving om een wagen te bouwen die voldoende heeft aan slechts 1 liter brandstof. Bijzonder veel resources en manuren gingen verloren aan het bijzonder prestigieuze project, maar vorig jaar werd eindelijk een productiemodel voorgesteld op het Autosalon van Qatar.

Dat er geen 30 miljoen exemplaren gebouwd zullen worden was al vrij duidelijk wegens het gebruik van zeer exotische – lees: dure – materialen, het zullen er maximaal maar 200 worden. Met een Duitse prijs van €110.000 zal de zuinige XL1 ook niet voor iedereen weggelegd zijn. Voor die prijs kan ook heel wat sportievere wagens kopen binnen hetzelfde gamma die dan weer niet kunnen tippen aan het brandstofverbruik. Maar hoelang duurt het voor je die meerprijs aan brandstof bespaard hebt? Inderdaad…

Wie er dan verantwoord zoveel geld kan uitgeven aan een extreem zuinige tweezitter met 75 pk is nog een raadsel, maar om toch overtuigend te wezen werd er nieuw beeldmateriaal geschoten in hartje Londen. Daar zijn ze heel wat gewoon qua extreme bolides, toch leeft er ook interesse en enthousiasme voor de gekke Volkswagen XL1.

Met een 0-naar-100 tijd van 12,7 seconden blijf je ook best weg met je XL1 aan het stoplicht, terwijl de topsnelheid van 209 km/u gelimiteerd werd tot 160 km/u om ten allen tijde zo weinig brandstof te besparen. Naar de toekomst toe verwachten we dat andere modellen van de Volkswagen Group de XL1 technologie zullen overnemen en zo een meer bereikbaar gegeven vormen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...