Mitsubishi Outlander PHEV is slachtoffer van eigen succes

Succesvol: Mitsubishi Outlander PHEV
Ondanks een productieverhoging in Japan kan Mitsubishi de vraag naar de Outlander Plug-in Hybride niet aan.

De Nederlandse markt kreeg de Europese primeur inzake de Outlander PHEV leveringen, maar Mitsubishi moet enkele noorderburen toch ontgoochelen. De 10.000 beschikbare exemplaren kregen allemaal al een eigenaar toegewezen en een nog een extra productieverhoging zou niet mogelijk zijn. De levering van de eerste exemplaren van de elektrische Outlander starten deze week in Nederland, waarna de Scandinavische landen de eer en het genoegen krijgen om kennis te maken met deze milieuvriendelijke SUV.

Voor de Belgische markt worden de eerste exemplaren verwacht tegen het begin van december. Uiteraard krijgt de Plug-in Outlander dan ook een prominente plaats op de stand van Mitsubishi tijdens het Autosalon van Brussel in januari! Dankzij de elektrische hulpkrachtbron haalt de Outlander voordelige verbruikscijfers met slechts 1,9 liter per 100 km en een CO2 uitstoot van 44 g en wordt de wagen zelfs bijzonder interessant voor de zakelijke rijders. Of België het voorbeeld volgt van Nederland en massaal zwicht voor de luxueuze terreinridder van Mitsubishi kunnen we uiteraard nog niet voorspellen.

Met een algemene autonomie van meer dan 800 km geraak je ongeveer overal, zuiver elektrisch kan je 52 kilometer afleggen. Om de batterijen nadien terug op volle kracht te krijgen hang je de Outlander gewoon aan het stopcontact voor 5 uur. Met een Quick Charge behaal je 80% van het volledige vermogen in slechts 30 minuten!

Succesvol: Mitsubishi Outlander PHEV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...