Goede NCAP punten voor de CLA, 2008, Cherokee en SX4

Goede NCAP punten voor de CLA, 2008, Cherokee en SX4
Niets beter dan nieuwe modellen snoeihard laten crashen ter voordele van de veiligheid!

Elke Europese wagen moet uiteraard aan een resem veiligheidscriteria voldoen, maar toch was er een duidelijke schaalverdeling nodig om de veiligheidsgraad aan te tonen. Daarom dat NCAP maar al te graag sterren strooit met 5 exemplaren als maximum. Terwijl er vroeger slechts sporadisch merken waren die erin slaagden om een perfecte score te halen, zien we momenteel een populaire trend om geen enkele steek te laten vallen. Zodanig perfect zelfs dat NCAP eraan twijfelt om een nieuwe schaalverdeling in te gaan voeren.

Tijdens de laatste testsessie passeerden de Peugeot 2008, Mercedes CLA-Klasse, Jeep Cherokee en de Suzuki SX4 gewillig de testbank om te eindigen als een een schrootklaar geheel. Zowel frontale, laterale en een botsing met een obstakel worden grondig getest tijdens deze uniforme sessies. Maar goed nieuws voor de (toekomstige) eigenaars van deze wagens, want met hun perfecte score mogen ze immers als bijzonder veilig aanschouwd worden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...