McLaren levert eerste P1

McLaren P1 1st Delivery
De eerste ultra-gelukkige mocht zijn McLaren P1 in ontvangst nemen. De officiële specificaties werden daarbij bevestigd.

De eerste van 375 McLaren P1 exemplaren werd onlangs geleverd. De klant mocht zijn prestigieuze supercar in ontvangst nemen in het McLaren Technology Center. De P1 is op zich al een opvallende verschijning, maar met het Volcano Yellow koetswerkkleur is hij nog minder veilig voor allerhande paparazzi. Top Gear slaagde er al niet in met een zwart exemplaar ietwat onder te duiken.

Nu de productie en leveringen officieel gestart zijn, kan McLaren bovendien de specificaties zwart-op-wit bevestigen. De P1 sprint van 0-100 km/u in amper 2,8 seconden en bereikt het volgende honderdtal al exact 4 seconden later. De voor dit type wagens voorbehouden 0-300 km/u sprinttijd voltooit de McLaren in 16,5 seconden. Stoppen gaat zelfs (behalve voor de 100-0 km/u) sneller: respectievelijk 2,9; 4,5 en 6,2 seconden. Gezichtsvervormend! De topsnelheid werd elektronisch begrensd op 350 km/u.

Zoals jullie weten is de McLaren P1 eigenlijk tegelijk een hybride, waarmee het verbruik toch enigszins zou moeten gedrukt worden. Volgens de Britten heeft de wagen al voldoende aan een gemiddelde van 8,3 liter per 100 kilometer en duikt de CO2-uitstoot met 194 g/km onder de grens van 200. Maar goed, welke toekomstige eigenaar ligt van die laatste cijfers te dromen…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...