Gelekt: BMW M235i Coupe

BMW M235i Lek
De BMW M235i Coupé heeft dankzij een dealerpresentatie (bijna) geen uiterlijke geheimen meer.

Dealers krijgen al vaker een nieuw model eerder te zien dan wij, maar het wereldwijde internet maakt tegenwoordig snel komaf met die ongelijkheid. We krijgen zo ook vandaag de eerste foto’s te zien van een ongecamoufleerde BMW 2-Reeks en dan wel meteen de M235i Coupé.

Natuurlijk zijn enkele lijnen allesbehalve verrassend, gezien ze rechtstreeks overkomen van de 1-Reeks of in dit geval de M135i. Onderscheidend blijft wel de achterzijde, die lekker sportief aandoet en een zacht aflopende coupé-lijn meekrijgt. Alleen jammer dat we de kont nog niet volledig te zien krijgen. De BMW 2-Reeks zal in de lente van 2014 in ons straatbeeld verschijnen.

Onder de motorkap van dit exemplaar ligt de gekende 3.0-liter zes-in-lijn met 320 pk en 450 Nm koppel, gelinkt aan een manuele zesbak of een sportautomaat. Met die laatste transmissie zou de M235i van 0-100 km/u sprinten in maar liefst 4,8 seconden, een tiende sneller dan de Sportshatch. De topsnelheid is vanzelfsprekend elektronisch begrensd op 250 km/u. (Via: 2addicts)

Lees hier onze rijtest met de BMW M135i (+Video)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...