Spyshots: Mercedes S-Klasse ELWB Plug-In Hybrid


De Mercedes S-klasse Extra-Long-WheelBase is gespot als Plug-In Hybrid.

De persoon die deze foto’s heeft genomen claimt dat dit exemplaar de vervanger zou zijn van de Maybach. Deze Plug-In Hybrid heeft immers geen gewone lange wielbasis, maar dit is de S-Klasse met een extra lange wielbasis. Hij zou gepositioneerd worden tussen de Mercedes S-Klasse met lange wielbasis en de Pullman. Het Plug-In systeem is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de S500 Plug-In Hybrid. Als gevolg verwachten we dan ook een 3.0-liter V6 die 328 pk levert, en een elektromotor met 107 pk. Dit zou de Plug-In Hybrid ertoe in staat stellen slechts 3 liter te verbruiken. En als je weet dat hij in 5,5 seconden naar 100 km/u sprint, is dat zeker een prestatie. Daarbovenop kan hij 30 km volledig elektrisch rijden.

Er wordt je een keuze gelaten tussen 4 verschillende modi: Hybride, E-Mode, E-Save en Charge. De modi Hybride en E-Mode hoeven verder weinig uitleg maar de E-Save en Charge zijn iets apart. De E-Save modus kiest ervoor om de batterij 100% opgeladen te houden zodat je later volledig elektrisch kan cruisen. De Charge modus laadt dan weer de batterij op tijdens het rijden. Tenslotte kunnen we nog meedelen dat de S-Klasse ELWB Plug-In Hybrid hoogstwaarschijnlijk op hetzelfde tijdstip gelanceerd zal worden als de reguliere S-Klasse ELWB. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...