Officieel: Interieurfoto’s Mercedes C-Klasse

Mercedes C-Klasse 2014 Interieur
Mercedes-Benz gunt ons een kijkje binnenin de nieuwe C-Klasse, die opnieuw enkele innoverende snufjes meekrijgt.

Terwijl we ons wat het uiterlijk betreft nog steeds tevreden moeten stellen met enkele spyshots, lost Mercedes-Benz vandaag alvast een kleine reeks officiële interieurfoto’s van de nieuwe C-Klasse. De vierde generatie van deze populaire premium middenklasser zal binnenkort immers onthuld worden op het Autosalon van Detroit. Het interieur weerspiegelt algemeen de stijl ingeslagen met de laatste Mercedes-modellen, maar hier en daar zijn toch enkele kleine onderscheidende kenmerken te bemerken.

De stervormige ventilatiemonden van de A-Klasse en aanverwanten werden hier bijvoorbeeld vervangen door rust inboezemende horizontaal uitgelijnde exemplaren, terwijl de à la Volvo zwevende middenconsole centraal een klassiek analoog klokje meekreeg. Alles ziet er verdomd gelikt uit, maar het enorme 7-inch (zelfs optioneel 8,4-inch) touchscreen verbreekt toch wat de dynamische bovenlijn van het dashboard. Optioneel is er ook een head-up display beschikbaar.

Innoverend is het aan het GPS-systeem gelinkte aircosysteem, waarbij tunnels automatisch gedetecteerd worden en zo het interieur wordt afgesloten van de vervuilde lucht. Ook werd een sensor gemonteerd in de voorste passagiersstoel waarmee de airco automatisch wordt uitgeschakeld bij het installeren van een kinderstoel.

Tot slot laat Mercedes ook weten dat de nieuwe C-Klasse de beste in zijn klasse wordt qua gewicht: de nieuwkomer zal tot 100 kilogram lichter zijn dan een vergelijkbare voorganger, waarmee het verbruik tot wel 20% lager ligt bij eenzelfde vermogen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...