Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Piano Edition

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Lang Lang
We waren het al bijna vergeten te melden, maar Bugatti heeft laatstleden wederom een speciale Veyron voorgesteld!

Na specifieke gebieden in het Midden-Oosten, helden uit het verleden en snelheidsrecords was het nu terug tijd om te focussen op een kunstzinnige vorm. De inspiratie voor deze unieke Veyron Grand Sport Vitesse haalde men uit de pianowereld, de wit/zwarte kleurstelling vonden ze terug bij de historische 57 Atalante. Vergis je trouwens niet, de zwarte lak is verdonkerde koolstofvezel en het speciale Blanc Atalante wit is gesampled van een echte piano!

Ook binnenin loopt het zwart/witte pianokleur verder door, speciaal voor deze versie kregen diverse accenten zelfs een gouden make-over. De zwarte stiksels werden dubbel uitgevoerd waardoor je een notenbalkgeheel krijgt, al kunnen ze je in Molsheim waarschijnlijk ook iets anders wijsmaken. Mochten plaatselijke regenwolken je cabrio-gevoel plotsklaps gaan bedreigen, dan kan je beroep doen op een nooddak in de koffer.Verkies je liever een coupé-gevoel, dan kan het dakpaneel gewoon op z’n plaats laten.

Motorisch krijg je dezelfde specificaties als alle andere Vitesse eigenaars, namelijk een bijzonder grote 8.0-liter W12 krachtbron die in staat is om 1.200 pk te generen, wat nog steeds 199 pk meer is dan de gewone Grand Sport eigenaars. De snelste cabrio ter wereld is in staat om binnen de 2,6 seconden 100 km/u te halen en de pret is pas voorbij wanneer de wijzers 408 km/u aanwijzen. Mocht je natuurlijk voldoende speelruimte vinden om dat te testen.

Een hypercar bouwen met als thema “piano” is op zich niet zo’n prestatie, daarom dat Bugatti de Chinees Lang Lang liet overvliegen. Geen probleem als zijn naam niet direct een belletje doen rinkelen, maar toch is hij een van de meest getalenteerde en gegeerde pianospelers van de 21ste eeuw. Lang mocht een stukje spelen in de Bugatti fabriek voor een geselecteerd publiek en zijn gouden handtekening plaatsen op de unieke Veyron. Of hij voor zijn bijdrage ook een contract mocht tekenen, is niet geweten.

Deze zoveelste speciale en bijzonder unieke Veyron toont aan dat er nog steeds een hoopje Grand Sport Vitesse’s zijn zonder eigenaar. Met de wagen in de aandacht te houden hopen ze de laatste exemplaren ook te kunnen slijten. Steeds opnieuw krijgen we ook een beeld van de bijzondere personaliseringsmogelijkheden. De toekomst zou ons een nieuwe Veyron of een vierdeurs Galibier kunnen bieden, maar dat is eerder iets voor 2018, dus verwacht je eerst maar aan nog een resem unieke Veyrons!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...