Officieel: Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini Veneno Roadster
De Lamborghini Veneno Roadster kost 3.300.000 euro. Exclusief taksen!

We hadden het er gisteren nog over, maar nu komt Lamborghini al over de brug met een officieel persbericht. Het dak gaat van de Lamborghini Veneno en daarmee wordt het 50 jaar Lamborghini feestje nog groter! In tegenstelling tot de Coupé zullen er van deze Veneno Roadster 9 exemplaren gebouwd worden, elk met een pre-tax startprijs van 3,3 miljoen euro. Verwacht daarbij echter geen dak: open is echt open! Buitenkomen als het regent zit er dus niet in. Er werd wel een extra sterke rollover bar geïnstalleerd voor meer stabiliteit.

De Lamborghini Veneno Roadster beschikt net als de ‘reguliere’ Veneno over een 6.5-liter V12 met 750 pk, overgebracht op de vier wielen via een ISR-transmissie met vijf verschillende modi. Een sprint van 0-100 km/u is al voorbij na 2,9 seconden en aan 355 km/u worden je haren in een milliseconde droog geblazen. Met zijn gewicht van slechts 1.490 kilogram haalt hij bovendien een impressionante power-to-weight ratio van 1,99 kg/pk. Dit vooral dankzij de carbon monocoque en vele carbon koetswerkelementen. Zelfs in het interieur is het een en al koolstofvezel. Het excentrieke design is volledig standaard en moest je het jezelf afvragen: de Veneno Roadster is volledig street-legal! Wie deze wagen op de gevoelige plaat kan vastleggen, krijgt eeuwige spotterseer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...