Impressie: Ford Mustang

Ford Mustang 2015
Kijken jullie ook uit naar de nieuwe Ford Mustang? Josiah LaColla helpt ons alvast bij het dromen.

De nieuwe Ford Mustang komt naar Europa, dat wisten we al eerder te zeggen. En al zal het voor onze markt niet met een dikke V8 zijn, we kijken toch uit naar de komst van de ultieme Ponycar. Josiah LaColla geeft ons alvast een impressie van hoe de wagen er kan uitzien, gebaseerd op enkele concepten en spyshots die de revue passeerden.

We zien een prominente grille, slanke koplampen en een heerlijk gebubbeld dak. Ondanks er een kleine 2.3-liter EcoBoost in het vooronder komt, is de motorkap verder traditiegetrouw ietwat verhoogd. We bemerken ook nog uitgeklopte wielkasten en een iets meer verfijnde voorruit. De wielen en de opzichtige voorspoiler had hij tot slot wel mogen weglaten, maar dat zal bij het finale werk best wel goed zitten.

Al is er sprake van downsizing, toch zou de 2.3-liter EcoBoost viercilinder maar liefst 350 pk leveren. De V8 in de Verenigde Staten, die wie weet toch naar Europa komt, is een 5.0-liter met vermoedelijk 450 pk. De nieuwe Shelby GT350 topper (R.I.P. GT500) zou wel eens 500 pk of meer kunnen krijgen. De officiële onthulling wordt nog eind dit jaar verwacht. (Via: LaCollaDesign)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...