Limited Edition: Audi A5 DTM Champion


Audi brengt de A5 na een lange stilte terug in beeld met een DTM-sausje.

Audi viert zijn titel in het DTM-kampioenschap met een extra speciale versie van de Audi A5 Coupé. Toen Mike Rockenfeller vorige zondag op Zandvoort de titel binnensleepte, had Audi immers meer dan reden om te feesten. En blijkbaar mogen wij daar ook van meegenieten.

Slechts 300 stuks worden er geproduceerd van de Audi A5 DTM Champion. Audi zal €1.900 vragen voor het A5 DTM Champion pakket en daar krijg je wel wat voor terug. Ten eerste zal iedereen merken dat dit niet zomaar een Audi A5 is dankzij de overload aan DTM-badges. Maar gelukkig is dat niet het enige wat zal opvallen. De A5 krijgt ook een achterspoiler gemonteerd op de kofferklep in koetswerkkleur terwijl de spiegels een aluminium look krijgen die we al eerder gewend zijn van de RS-modellen. Ook speciale 20″ velgen zitten in het pakket.

Zeer vrijgevig lijkt ons, want het pakket is goedkoop naar Audi-normen. Op de optielijst van Audi betaal je immers normaal al snel meer dan €1.900 voor enkel 20-duimers. Vanaf volgende week kunnen de bestellingen geplaatst worden.De A5 DTM Champion zal beschikbaar zijn in Glacier White, Daytona Gray and Misano Red. Het motorengamma bestaat uit een 3.0-liter TDI quattro met 245 pk, een 2.0-liter TFSI quattro met 225 pk, een 3.0 TFSI quattro met 272 pk en als verrassing een 2.0 TDI quattro met 177 pk. Maar als DTM-uitvoering hadden we toch eerder wat krachtigere motoren verwacht. Zeker de 2.0 TDI quattro met 177 pk staat sterk in contrast met the real deal. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...