Video: De Ferrari LaFerrari laat zich horen


De Ferrari LaFerrari slaat toe op de dyno!

De Ferrari LaFerrari wordt losgelaten op de dyno en geeft ons de kans om alle 800 brute pk’s (van de bezinemotor) uit de V12 te horen en te voelen. De almachtige V12 werd kort maar krachtig getest op de dyno. Alle 800 paarden zijn beschikbaar bij 9.000 toeren, en ja hoor, een oorverdovende soundtrack is het resultaat. De benzinemotor van de LaFerrari levert verder nog een dikke 700 Nm aan koppel. Deze cijfers worden via een 7-traps DCT automaat overgebracht op de weg.

De gebruikelijke motor werkt samen met een minder traditionele elektromotor die zo’n 163 pk levert, en zo de LaFerrari in staat stelt om een gecombineerd vermogen tentoon te stellen van 963 pk. Naast het vele vermogen en een epische soundtrack heeft de benzinemotor gecombineerd met de elektromotor nog een andere troef achter de hand. Het stelt de opvolger van de Enzo eveneens in staat om de sprint van nul naar de 100 te voltooien in minder dan 3 seconden, en met een topsnelheid van 350 km/u zullen er weinigen zijn die hem kunnen volgen. De Ferrari LaFerrari is overigens beperkt in oplage, 499 stuks om precies te zijn. Wie er nog eentje wil, zullen we moeten teleurstellen, want ondanks zijn hoog prijskaartje van €1.000.000 en meer, zijn ze reeds allemaal uitverkocht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...