Supersize Me: Range Rover Evoque XL

Range_Rover_Evoque 2014
Land Rover plant in 2016 een grotere versie van de Evoque te lanceren.

Terwijl eerdere geruchten spraken van een Range Rover Evoque XL of Grand Evoque in 2015, zou de uiteindelijke marktlancering toch een jaartje uitgesteld zijn. De voorlopig intern genoemde L560 zal gebruik maken van Jaguar’s nieuwe iq[Al] platform, dat een stuk lichter is dan dat van de huidige Evoque. Hetzelfde platform zal bovendien de productieversie van de Jaguar C-X17 ondersteunen.

Het nieuwe model van Range Rover zal geproduceerd worden in dezelfde fabriek waar komende compacte Jaguar modellen zullen worden vervaardigd. De volledig nieuwe faciliteit in Solihull is nog in volle opbouw. Bernstein Research voorspelt verder dat Land Rover zo’n 80.000 exemplaren per jaar zou kunnen verkopen en dat de Evoque XL de meest populaire wagen op het nieuwe platform wordt. Onder de motorkap komen verscheidene viercilinder benzine- en dieselmotoren, het model positioneert zich tussen de Evoque en de Range Rover Sport. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...