Impressie: Toyota GT86 Sedan


De roddels over de GT86 Sedan zijn nog maar vers van gisteren en hier is al een render!

De artiest achter deze render is opnieuw Theophilus Chin. Eigenlijk had die al sinds 2011 een rode GT86 Sedan voor ogen. Vandaag de dag heeft hij zijn werk geüpdatet met een zwart exemplaar. Deze render ziet er volgens ons meer productieklaar uit dan de versie uit 2011. En dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de GT86 Coupé nu toch al twee jaar op de markt is. Als de Sedan groen licht krijgt van Toyota zal de vierdeurs GT86 een langere wielbasis krijgen. De wielbasis zal met 100 mm groeien om precies te zijn. Indien hij er komt, wordt hij verwacht op het autosalon van Genève in maart volgend jaar.

Standaard zal de Sedan hetzelfde motorblok krijgen als dat van de Coupé, een 2.0-liter boxermotor dus. Ook een hybride-variant is mogelijk, die dan afgeleid zou zijn van de Yaris Hybrid-R en zowaar 268 pk kan krijgen. Ook het KERS systeem, dat gelijkaardig is aan dat van F1 wagens, zou van de partij zijn. Zijn marktdebuut wordt verwacht eind 2015 en zijn prijs zou rond die van de Coupé liggen. (Via:theophiluschin)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...