Audi zegt neen tegen RS8

Audi S8 2014
Audi moet helaas een handvol klanten teleurstellen: er komt geen Audi RS8.

In een interview met Car & Driver liet quattro GmbH hoofdingenieur Stephan Reil weten dat er geen plannen zijn voor een Audi RS8. Een RS zou immers 20 tot 25 procent meer vermogen moeten leveren dan de S8, en dat lijkt de man volstrekt onnodig te vinden. Zo’n 625 à 650 pk in de luxueuze slee? Daar vraagt niemand achter.

Natuurlijk zullen er altijd wel een handvol vermogende fans zijn die daarmee niet akkoord kunnen gaan, maar ergens kunnen we Audi wel volgen. Een Audi S8 levert immers al een dikke 520 pk en brengt je binnen de 4,2 seconden naar 100 km/u. Je wilt je persoonlijke chauffeur niet nóg meer verwennen.

Verder zou de spectaculaire Nanuk Concept, die te zien was in Frankfurt, gecreëerd zijn omdat Ferdinand Piëch het Italdesign Giugiaro Parcour Concept zo mooi vond en hij per sé een Audi-versie wilde. Ferdinand Piëch krijgt zo goed als altijd wat hij wil, maar een productieversie is voor het management wel uit den boze. (Via: Car&Driver)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...