Is dit de nieuwe Ferrari California?

Ferrari California 2014
Mysterieuze patentfoto’s onthullen een nieuwe Ferrari met motor voorin.

Nu eens krijgen we spyshots, dan weer laten patentfoto’s ons zien wat we in de nabije toekomst mogen verwachten. Ditmaal is Ferrari aan de beurt. Terwijl eerst gedacht werd dat op deze foto’s een hardcore FF te zien was, denkt Autocar na wat onderzoek eerder in de richting van een nieuwe California. Vergelijk op onderstaande foto’s blauw (California) maar eens met rood (FF). Autocar denkt zelfs dat we reeds volgend jaar de nieuwkomer mogen verwachten.

Prototypes van de nieuwe California werden immers meermaals gespot, wat de gedachtegang verder ondersteunt. Ook zou je wel eens een inklapbare hardtop op de foto’s kunnen herkennen, naast een wel door de FF-geïnspireerde neus en een geventileerde motorkap. Verder zien we ook een prominente diffuser en vier uitlaatpijpen.

Onder de motorkap (voorin!) komt vermoedelijk de nieuwe 3.8-liter V8 die we ook al kennen uit de Maserati Quattroporte. In die Italiaan levert het blok 530 pk en 710 Nm, maar in de Ferrari mogen we natuurlijk wat extra paarden verwachten. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...