Skoda Rapid Spaceback vanaf 16.990 euro

Skoda Rapid Spaceback
Skoda maakt de prijzen bekend van de in Frankfurt voorgestelde Rapid Spaceback.

De Skoda Rapid Spaceback kost minstens 16.990 euro, dat maakt Skoda bekend in een persbericht. De hatchback-versie moet dus per exemplaar zo’n 1.870 euro meer opbrengen dan de Rapid Limo, die al vanaf 15.120 euro de deur uitgaat. Nochtans heb je met 415 liter kofferruimte een stuk minder om je bagage weg te stouwen, al is dat nog steeds meer dan de referentiële 380 liter in een Volkswagen Golf. De instapmotor is de 1.2-liter MPI met 75 pk.

Wil je natuurlijk de zwarte kofferklep gecombineerd met de spoiler en het grote panoramische dak, dan moet je minstens voor het Ambition uitvoeringsniveau gaan (€18.640) en nog eens 750 euro opleggen. Al blijft dat natuurlijk een zeer faire prijs. Standaard beschikt de Rapid Spaceback Active over onder andere een radio/cd en elektrisch bediende ruiten vooraan, terwijl de Ambition ook nog eens een manuele airco, mistlichten vooraan, chroom omlijsting en elektrische ruiten achteraan toevoegt. De Elegance is de topuitvoering en krijgt nog een heleboel extraatjes.

Qua motoren is er keuze uit de eerder vernoemde 1.2 MPI, de 1.2-liter TSI met 86 pk of 105 pk en de 1.4-liter TSi die aan benzinezijde met 122 pk en standaard DSG7-transmissie de topper vormt. Dieselen kan uitsluitend met een 1.6-liter CRTDI, die 90 pk of 105 pk levert. Het verbruik van die laatste zou beperkt blijven tot slechts 4,0 liter/100 kilometer. Ga je voor de GreenTec versie die naast banden met een lagere rolweerstand en een start/stop-systeem ook nog een verlaagde ophanging heeft, dan is zelfs 3,9 liter voldoende.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Skoda Rapid Spaceback vanaf 16.990 euro"

  1. kristofl 13-10-2013 om 12:38

    Echt niet mooi, die zwarte achterklep… 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...