Monstertruck doodt 9 personen

Monstertruck ongeval Mexico
Maar liefst 80 mensen raakten gewond bij een tragisch ongeval!

Afgelopen weekend ging de Mexican Air Show door in Chihuahua, maar wat een ontspannende dag moest worden eindigde voor velen in mineur. Francisco Velazquez Samaniego, de bestuurder van een monstertruck, boorde zijn gigantische stuntmachine namelijk recht in het publiek. Zelf verklaarde hij dat hij er bitter weinig aan kon doen. Nadat hij de jump had genomen met zijn Monstertruck landde hij, ongepland, op zijn twee voorste wielen. Toen hij zich wou corrigeren door rechtsomkeer te maken, raakte zijn helm los en stootte hij zijn hoofd tegen de rolkooi. Daardoor verloor hij zijn bewustzijn.

De gevolgen? 9 doden en 80 gewonden. Gerardo Carbajal, openbare aanklager, verklaarde dat Francisco Velazquez niet voldeed aan de leeftijdsbeperking en gezondheidsvoorwaarden om deel uit te maken van de crew van de show. De man wordt dan ook door de staat Chihuahua vervolgd voor doodslag. Een beetje overdreven denk je dan. Want gaat de staat Chihuahua helemaal vrijuit? Andere monstertruck organisaties zeiden dat honderden toeschouwers veel te dicht bij het parcours van de Monstertruck stonden, zonder bescherming of een safety zone. Hopelijk trekken zowel organisatie als toeschouwers hun lessen uit dit tragische voorval.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Monstertruck doodt 9 personen"

  1. kristofl 13-10-2013 om 12:36

    Het filmpje wil niet. “Deze video is privé”

    • TDB 13-10-2013 om 18:55

      Fixed, blijven niettemin schokkende beelden

Reageer

Reactie aan het plaatsen...