Nieuwe Opel Meriva in Brussel

Opel Meriva 2014
Opel zal op het Autosalon van Brussel 2014 in wereldpremière de nieuwe Meriva voorstellen.

Het Autosalon van Brussel ligt nog even veraf, maar Opel komt alvast met een nieuwigheid op de proppen. Sterker nog, Brussel krijgt de nieuwe Meriva als wereldpremière. En al kunnen we eerder spreken over evolutie dan revolutie, aan een succesvol recept hoef je echt niet veel te veranderen. De nieuwe Meriva krijgt een opgefrist uiterlijk, een nieuwe uiterst stille diesel en aan boord heel wat technologieën die de laatste generatie uit 2010 nog moest missen.

Uiterlijk bemerken we vooral een nieuwe grille met meer chroom en natuurlijk ook nieuw ontworpen koplampen. Mensen met wat fantasie zouden er volgens Opel zelfs arendsogen moeten in herkennen. Maar ook krijgt de Meriva voor het eerst LED-dagrijlichten. De praktische FlexDoors blijven, terwijl LED-lichten achteraan de kont verfraaien. Opel benadrukt verder graag dat de Meriva de enige kleine monovolume is waarop je dikke 18-inchers kan monteren. Size matters, of niets soms?

Belangrijk is verder de komst van een nieuwe 1.6-liter CDTI die nu reeds conform de EU6-norm van september 2015 is. Aanvankelijk zal deze krachtbron met 136 pk worden aangeboden en 320 Nm koppel, respectievelijk 6 stuks en 20 eenheden meer dan de 1.7-liter die hij vervangt. Een sprint van 0-100 km/u doet de compacte gezinswagen in 9,1 seconden ten opzichte van 9,9 seconden in het verleden, terwijl ook het verbruik met gemiddeld 4,4 liter per 100 kilometer 10% lager ligt. Andere versies van de 1.6-liter CDTI zullen in de eerste helft van 2015 geïntroduceerd worden, al is de nieuwe Meriva ook verkrijgbaar met 3 varianten van de 1.4-liter benzinemotor. Een atmosferische met 100 pk, twee turbo-versies met 120 en 140 pk. Schakelen gebeurt manueel via geoptimaliseerde vijf- en zesversnellingsbakken, terwijl automaat-liefhebbers hun gading vinden bij een nieuwe zestraps automaat.

Tot slot krijgt de nieuwe Meriva het moderne IntelliLink infotainmentsysteem van de laatste generatie voor een naadloze integratie met verscheidene smartphones. Navigatie wordt optioneel weergegeven op het 7-inch kleurenscherm met hoge resolutie, waar ook de liedjes worden op weergegeven die via Bluetooth audio streaming of het USB-contact het systeem bereiken.  Bovenop de standaard stembediening voor zijn eigen functies ondersteunt en integreert het IntelliLinksysteem in de nieuwe Meriva ook de specifieke stembediening van smartphones zoals SIRI van iPhone-toestellen. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...