Officieel: Cadillac Escalade

Cadillac Escalade
Cadillac onthult de volledig nieuwe, doch uiterlijk niet zo verschillende Escalade.

Als er één SUV het onderwerp vormt van vele duistere liedjesteksten, dan is het wel de Cadillac Escalade. Het ultieme vervoersmiddel voor rappers, drugsdealers en te goed betaalde sportlui. In de Verenigde Staten weliswaar, want hier zie je de reusachtige vierwieler niet meteen rondrijden.

Kleiner werd hij er niet op, wel kreeg hij voortaan LED koplampen en nog steeds massa’s chroom, een prominente grille en dikke 20-inch velgen. Niet genoeg? Wel, 22-inch is maar een vinkje in de optielijst. Ook het interieur kreeg een grote update met meer kwalitatieve materialen, een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, een CUE infotainment systeem en een levensechte houtafwerking. Een Blu-Ray/DVD-speler met één standaard 9-inch scherm en twee op de ESV-uitvoering bezorgt de achterste passagiers entertainment.

Onderhuids werd het chassis serieus verstevigd, is er sprake van Magnetic Ride Control en geniet de bestuurder van een elektronisch variabel bekrachtigd stuurwiel. Er zit ook een slipdifferentieel op de achteras en het StabiliTrak elektronisch stabiliteitssysteem zou de mastodont altijd op koers moeten houden. Voortstuwing wordt dan weer voorzien door een omvangrijke 6.2-liter EcoTec3 V8-motor met 420 pk en 623 Nm koppel. Deze wordt gekoppeld aan een goede ouderwetse zestraps automaat en eventueel een optionele vierwielaandrijving.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...