Ferrari 458 Speciale - Belgische prijs: 238.567 euro
Wil je graag met de krachtigste Ferrari 458 rijden? Verkoop dan maar snel je huis, huidige wagen .. en je vrouw?

Ongeveer een kwart miljoen euro, inclusief btw – omgerekend 10 miljoen oude Belgische frank! – vraagt Ferrari voor de extra sportieve 458 Speciale, wat een meerprijs geeft van €196.000 voor de 458 Italia en €217.000 vergeleken met de 458 Spider. Bijzonder veel geld, maar in het segment van rasechte Italiaanse sportwagens betaal je uiteraard een stevige kostprijs. Gelukkig krijg je van de sympathieke heren uit Maranello 3 jaar fabrieksgarantie en 7 jaar Genuine onderhoud!

Natuurlijk biedt de 4.5-liter V8 ook nog wat meer dan enkel garantie en onderhoud: maar liefst 605 paarden staan te trappelen om zich te bewijzen. De oorspronkelijk habitat was de racetrackn maar in de loop der tijd zijn er ook heel wat Scuderia’s en Challenge Stradale’s als daily driver gebruikt. Wie zijn wij dan ook om de eigenaars in een (circuit)hoekje te duwen? Met sprintcijfers van slechts 3 seconden naar 100 km/u en een topsnelheid van 320 km/u kan je overal wel plezier beleven.

Standaard komt de 458 Speciale met een resem actieve en passieve veiligheidssystemen, net zoals keramische remschijven, bi-Xenon LED verlichting vooraan, strakke 20″ velgen en een interieur met koolstofvezel en alcantara. Maar om de klanten een verregaande personalisatie aan te bieden van hun 458 Speciale is er ook een optielijst. Net niet zo eindeloos lang en gecompliceerd als zijn Duitse evenknie, al zijn de prijzen wel afgestemd op het vermogende Ferrari cliënteel. Zo betaal je €3.267 voor racestoelen, €2.662 voor een vierpuntsgordel, €4.235 voor een track camera in de neus, €1.089 voor gele of rode remklauwen, €8.470 voor de leuke striping, €7.139 voor de onderdeurdrempels in koolstofvezel, €484 voor een zilveren naamplaatje, .. en dat gaat zo wel nog even door.

Met een beetje goodwill geraak je dus wel aan €300.000 voor je Ferrari, maar dan krijg je gelukkig ook wat passione terug van de Italianen. De productie zou binnenkort moeten starten en de eerste exemplaren worden al in november geleverd. Al enkele Belgen waren er vrij vroeg bij om een bestelbon te tekenen, deze mogen hun speeltje nog voor eind december verwachten. Mocht je nu pas overtuigd zijn van de 458 Speciale en je hebt een grote zak geld achter de hand, zal je toch even geduld moeten hebben. Nu goed, in dit geval is dat ook een bijzonder mooie deugd.

Autosalon-Frankfurt-2013-Ferrari-06