De Peugeot 308 GTI wenkt


Na reeds vele malen gespot te zijn, komen er meer en meer details los omtrent de Peugeot 308 GTI!

Christophe Valet, Peugeot’s rij- en handelingsexpert van de 308 GTI, verklaarde in een interview met Top Gear dat eigenlijk nog niks concreet is over het model. Maar de 308 GTI zou 250 pk kunnen krijgen. Om de hoop weer in te kelderen voegden ze er wel nog snel aan toe: maybe more, maybe less. We veronderstellen wel dat het rond dat getal zal uitvallen. En liefst nog wat hoger als het ons betreft!

Christophe Valet bevestigde wel dat de 308 GTI een verlaagde ophanging krijgt met dikke anti-rol bars, grotere schokdempers en stijvere veren. Wat we nog kunnen verwachten zijn high-performance remmen, een vernieuwd stuursysteem en 19″ velgen. De 308 GTI zal ook wel een flinke dosis comfort aanbieden. En waarom is comfort zo belangrijk bij deze 308 GTI? Peugeot plant ook nog een 308 R te lanceren met een 1.6-liter THP motor die goed is voor 270 pk en 330 Nm koppel.
(Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...