Brandje kost Tesla bakken geld

Tesla Model S Brand
Het aandeel van Tesla is in vrije val nadat een Model S eerder deze week brand vatte.

Een klein brandje kan al snel grote gevolgen hebben, zo blijkt uit een incident met een Tesla Model S eerder deze week. Nadat het voertuig in aanrijding kwam met een andere wagen, schoot het voorste deel van de wagen in brand. Een groot metalen object zou een van de batterijmodules geraakt hebben. In tegenstelling tot vele supercars die al snel volledig tot as werden herleid, spreidde de brand zich hier niet uit tot de rest van het voertuig.

Toch veroorzaakte het incident heel wat heisa op de beurs. Het nieuws verspreidde zich snel en zorgde voor heel wat paniek onder beleggers, die hun aandelen vervolgens snel verzilverden. Tussen 1 oktober en het sluiten van de markt op donderdag was het aandeel met 11 procent gezakt, goed voor een daling in de totale waarde met maar liefst 1,7 miljard euro. (Via: Reuters)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...