Gespot: Ferrari 458 Speciale, binnenkort in Knokke

Gespot: Ferrari 458 Speciale te Monaco - Knokke Zoute Grand Prix
Nog geen tijd gehad om persoonlijk kennis te maken met die heerlijke 458 Speciale? Op 12 oktober kan je dat goedmaken tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke!

De sportiefste 458 telg werd zojuist gespot door Melanie in Monaco en is eveneens het eerste exemplaar dat zich op de openbare weg vertoont. Aangezien nummerplaten nog ontbreken, lijkt het wel eerder dat Ferrari op promo-tour is dan we hier te maken hebben met een klantenexemplaar. Monaco is een goede afzetmarkt voor dure sportwagens, al hoort een 458 Speciale misschien net iets beter thuis op het circuit. Qua naamgeving werd er ook lang gerekend op Monte Carlo, maar net voor het Autosalon van Frankfurt werd duidelijk dat die naam het niet haalde.

Motorisch kan je bijna niet beter krijgen inzake pk/kg verdeling, al klinkt dat misschien iets minder stoer in de lokale kroeg. Waar je wel de aandacht mee kan trekken is zijn brullende V8 krachtbron die goed is voor een totaal van 605 wilde paarden! Hiermee geraak je in 3 tellen voorbij 100 km/u en stopt de Ferrari pas met accelereren rond 320 km/u. Launch Control, Side Slip Angle Control, actieve aërodynamica, de 458 Speciale kreeg het allemaal en belichaamt daarmee de hoogtechnologische rol die Ferrari sinds jaar en dag speelt in de wereld van de performante sportwagens.

Hoelang de Ferrari 458 Speciale in het Prinsendom blijft, is niet duidelijk, maar volgende week hebben we heel veel kans om hem iets dichter bij de deur te ontmoeten. De organisatie van de Zoute Grand Prix hebben namelijk de 458 Speciale weten te overtuigen om aanwezig te zijn om de zeedijk op zaterdag 12 oktober! Meer informatie vind je daaromtrent op hun website of de Facebookpagina.

Gespot: Ferrari 458 Speciale te Monaco - Knokke Zoute Grand Prix

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...