Spyshot: Nieuwe Alfa Romeo Giulietta QV krijgt TCT!

Nieuwe Alfa Romeo Giulietta QV 2014 krijgt TCT
Met de komst van een nieuwe generatie Alfa Romeo Giulietta komt ook de TCT automatische versnellingsbak naar de performante Quadrifoglio Verde!

Vroeger, toen het de dinosaurussen nog spraken en er nog geen sprake was van milieunormen en ecolabels, tierden de manuele overbrengingen welig. Sportwagens kregen vanzelfsprekend een schakelpook toebedeeld en zorgden voor vele nostalgische momenten. Anno 2013 moeten nieuwe modellen voldoen aan een eindeloos lange lijst voorwaarden inzake veiligheid, uitstoot en verbruik. Bij de meer sportievere modellen zijn die laatste 2 dan ook vaak een heikel punt en zien we meer en meer merken (gedwongen) kiezen voor een automatische versnellingsbak.

Onderstaand testexemplaar van de vernieuwde Alfa Romeo Giulietta werd vastgelegd op foto door een oplettende fotograaf in de omgeving van Turijn. De Quadrifoglio Verde velgen en logo’s geven ons iets leuks om naar uit te kijken in de nabije toekomst, de transmissie daarentegen doet ons wat huiveren. De handgeschakelde versnellingspook met 6 verzetten lijkt ook hier plaats te gaan maken voor de TCT transmissie, die we ook terugvinden in de normale MiTo en het Giulietta gamma.

De vorige Giulietta QV kon keer op keer een glimlach op ons gezicht toveren. Qua prestaties en cijfers kon je voor de som van ongeveer €30.000 wel iets beter vinden, maar de knappe sound en aangename wegligging met sportieve inborst overtuigden ons Italiaans innerlijk vanaf de 1e seconde.

Tot we een officieel bericht te zien krijgen van Alfa Romeo, kunnen we enkel maar blijven hopen dat de toekomstige eigenaar kan kiezen uit een handbak of automaat. Maar aangezien de nieuwste parel van Alfa, de 4C, ook deze automaat toebedeeld krijgt is er nog weinig hoop. Naast een nieuwe transmissie krijgt de nieuwe QV uiteraard ook het bijgeschaafde uiterlijk en de vernieuwde interieur upgrades mee. We verwachten de sportieveling nog voor de lente van 2014 in de showrooms. (Via ICS)

Lees hier onze rijtest + video met de huidige Alfa Romeo Giulietta QV!

Nieuwe Alfa Romeo Giulietta QV 2014 krijgt TCT

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...