Productie Hyundai i10 gestart in Izmit

Productie Hyundai i10 gestart in Izmit, Turkije
Nu de kleinste Hyundai zijn officiële lancering op het Autosalon van Frankfurt achter de rug heeft, kan ook de productie op gang komen.

De nieuwe i10 werd volledig ontworpen door het Europese design- en ontwikkelingsteam van Hyundai in Russelheim en dat zou je meteen moeten merken als je hem naast de huidige stelt. Naast een bekend familiegezicht en meer Europese uitstraling moet de i10 ook meer kopers weten te overtuigen met zijn meer kwalitatieve materialen.

Motorisch ben je als toekomstige i10 eigenaar aangewezen op een 1.0-liter driecilinder of een 1.2-liter viercilinder, beiden benzine’s met respectievelijk 65 of 90 pk. Naast een handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten kan je kiezen voor een automaat met slechts 4 verzetten. Naast heel wat funky kleurtjes, velgen en interieurs zal de uitrusting naar goede gewoonte zeer riant wezen. Zo krijgt deze kleine A-segmenter een automatische licht- en regensensor, automatische airco, verwarmde zetels, en andere…

Om de nieuwe Hyundai i10 ook in Europa te kunnen bouwen werden er kosten nog moeite gespaard om in 16 maanden de productiefaciliteit van Izmit te verbouwen. Maximaal 200.000 exemplaren van de i10 en i20 kunnen er hier van de band rollen, de verkoopsdoelstelling voor de i10 ligt op 75.000 stuks in 2014. Hoeveel Hyundai er daarvan wil slijten in België is niet duidelijk, al verwachten we met een lancering in december een passende actie tijdens het Autosalon van Brussel in januari!

Productie Hyundai i10 gestart in Izmit, Turkije

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...