Mercedes drijft productie G-Klasse op

Mercedes G-Klasse
De Geländewagen is al bijna 30 jaar in productie en vandaag de dag nog steeds zodanig populair dat Mercedes een tandje bij moet steken.

Sinds 1979 is de meest extreme terreinwagen van Mercedes in productie, de laatste jaren bij Magna-Steyr in Oostenrijk. In 2012 kreeg de G-Klasse nogmaals een update zonder echt aan het lijnenspel te komen, eerder een strakgetrokken pennentrek met hier en daar wat LED’s toegevoegd. Die makeover zorgde voor een bijzonder hoog aantal verkopen, maar liefst 9.000 exemplaren kregen een nieuwe eigenaar wat een stijging is met 35% ten opzichte van 2011! Die positieve cijfers lopen ook snel door in 2013, in de eerste 6 maanden werden al evenveel G-Klasse’s wereldwijd verkocht dan in heel 2012!

Het huidige contract tussen Mercedes en Magna-Steyr loopt nu tot 2019 en het ziet er niet naar uit dat de stekker er daarna uit gaat. Het zal je ook niet verwonderen dat de G-Klasse zeer populair is als rasechte terreinwagen in onherbergzame gebieden, al zien we de laatste tijd ook heel wat G-Klasse’s opduiken in drukke steden of populaire badsteden. Ook de Arabieren zijn diehard G-Klasse fanboys, voornamelijk  dab als G63 of als nog meer brutale G65 AMG!

Doorheen de jaren zijn er ook diverse varianten gebouwd op het succesrecept van de G-Klasse. Zo heb je naast een G-Klasse met verlengde wielbasis ook een G-Klasse Cabriolet. Op vraag van enkele landen werden er verder ook militaire versies gebouwd, terwijl zelfs de Paus een unieke G500 heeft. Recentelijk werd ook nog de bijzonder gekke G63 6×6 voorgesteld en die schopte het zelfs tot een gelimiteerde serieproductie.

Belgische verkoopcijfers van de Geländewagen zijn niet bekend, maar betreffen voornamelijk de meer ingetogen G350 en de verlengde G500. Hier en daar kan je overigens een G55 weten te spotten, terwijl er ook 1 van de 200 geproduceerde G65’s op rood-witte nummerplaat rondtuft in België. De prijs start bij net geen €90.000 en loopt op tot €275.000, het opgegeven verbruik van 11,2 liter is dan ook geen enkel probleem voor de vermogende eigenaars. Gelukkig is de brandstoftank 96 liter groot! Ook de CO2 uitstoot van 295 g voor het basismodel spreekt boekdelen, desondanks blijft het verwonderlijk dat het model al heel die tijd zijn bestaansrecht wist af te dwingen.

Mercedes G-Klasse

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...