Mercedes A-Klasse Cabrio komt er toch niet

Impressie: Mercedes A-Klasse Cabrio
Een dakloze A-Klasse stond lang op de planning bij Mercedes, maar haalt het finale stadium dan blijkbaar toch niet.

Maar liefst 5 verschillende modellen ging het Duitse automerk lanceren op het MFA-platform dat we voor het eerst zagen met de nieuwe A-Klasse. De kleine CLA zagen we erna, net zoals de stoere GLA laatstleden nog het levenslicht zag op het Autosalon van Frankfurt. Daarnaast zou er over een goed jaar ook een CLA Shooting Brake komen, maar de langverwachte A-Klasse Cabrio werd blijkbaar uiteindelijk toch geschrapt.

Aangezien we zelf niet aanwezig waren op de Mercedes productmeeting moeten we verder gaan op de geruchten die Car & Driver wist te ontfutselen. Voor de CLA Shooting Brake zijn de vooruitzichten vrij positief omdat de grote broer CLS mooie verkoopcijfers weet voor te leggen. De marges op een kleine cabriolet op basis van je instapper liggen veel lager dan van bijvoorbeeld een dakloze S-Klasse, geen onlogisch gedachtegoed van Das Has. Mercedes fanboys die op zoek zijn naar een dakloze sensatie zijn dus nog steeds aangewezen op de komende C-Klasse Cabrio of de SLK Roadster.

Impressie: Mercedes CLA-Klasse Shooting Brake

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...