Gerucht: Jeep Cherokee SRT4


Jeep overweegt een hevige SRT-versie van de nieuwe Cherokee.

Ben je nog steeds niet overtuigd van de nieuwe Jeep Cherokee? Misschien kan een extra dikke SRT-versie je wel over de streep halen. Steve Bartoli liet als hoofd productplanning bij de officiële lancering in Californië alvast weten dat een dergelijke variant “a lot of fun” zou zijn. Maar voor je een gat in de lucht springt: van een dikke 6.4-liter V8 HEMI in de Cherokee is geen sprake.

Ten eerste zou dat enorme blok niet eens passen in de kleine SUV, ten tweede zijn er steeds strengere CO2-normen waarnaar Jeep zich moet schikken. Als de business case straks profijtig blijkt, zal er dus eerder een viercilinder turbo onder de motorkap komen dan een zes- of achtcilinder. Deze zou dan gelinkt worden aan een negentraps automaat en een op het wegverkeer afgerichte vierwielaandrijving. We houden jullie op de hoogte! (Via: Motoring)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...