Spyshots: Mercedes C63 AMG 2014

Mercedes C63 AMG spyshots
Begin volgend jaar mogen we een nieuwe Mercedes C-Klasse verwachten, de sportievelingen onder ons kijken al uit naar de C63 AMG!

Met de succesvolle vernieuwing van de A-Klasse en de afgeleide varianten zoals de CLA en komende GLA biedt dat perspectieven voor de rest van het gamma. De C-Klasse die volgend jaar het daglicht zal zien, groeit dus wat meer richting het formaat van de E-Klasse die dan later dezelfde groeibeweging zal maken. Naast enkele nieuwe technologische snufjes die de C krijgt van de nieuwe S-Klasse krijgen alle motoren ook een update om zuiniger, economischer én ecologischer voor de dag te komen. Ook het interieur zal beter voor de dag komen dan wat je momenteel kan terugvinden in je favoriete leasewagen, al kan je nooit echt klagen bij een Mercedes qua afwerking.

Een groeibeweging en uitbreiding van het modellengamma is allemaal leuk om aan te horen, maar de petrolheads kijken toch nog steeds het meeste uit naar de AMG-varianten. Sinds jaar en dag voorziet de huistuner van Mercedes een zeer sportieve variant van de toegankelijke C-Klasse, bij de laatste generatie kregen we zelfs een overtreffende Black Series variant.

De volgende generatie C63 AMG vertoeft momenteel op de populaire Nurburgring tussen de vele prototypes die testkilometers malen alsof het een lieve lust is. We verwachten terug een achterwielaangedreven bandenrookmachine, al is het weinig waarschijnlijk dat de huidige 6.2-liter V8 op post zal blijven. De rest van het 63 AMG gamma doet het tegenwoordig met een 5.5-liter V8 met 2 turbo’s, goed voor 545 pk. Maar die zou volgens het laatste nieuws al terug verdwijnen. We verwachten dat de C-Klasse het met iets minder zal moeten doen om de E63 AMG niet te bedreigen. Omtrent een vierwielaangedreven C63 AMG is nog niets geweten, al zijn er normale C-Klasse’s te verkrijgen met het 4Matic systeem dus zo extreem moeilijk zal het niet zijn.

Als alles meezit kan je tegen eind 2014 misschien wel genieten van je gloednieuwe C63 AMG. Met de concurrentie van de nieuwe BMW M3 en M4 plus de Audi RS4 en RS5 is het Duitse trio ook weer compleet, terwijl Lexus en Jaguar ook maar al te graag een stuk van de koek willen. Momenteel kan je vanaf €78.000 een C63 AMG meenemen in België, maar we verwachten toch een lichte stijging voor de volgende generatie. Gelukkig zal de wagen zuiniger en fiscaal aantrekkelijker zijn dankzij de technologische progressie, al is dat waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als AMG eigenaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...