Koenigsegg One:1 gaat zeker 450 km/u

Koenigsegg One1
Christian von Koenigsegg is a man with a plan: de Koenigsegg One:1 moet van 0-400 km/u in 20 seconden.

Voor wie het nog niet kon raden, de One:1 benaming verwijst naar de gekende power-to-weight ratio. De nieuwkomer in het Koenigsegg gamma moet een ware 1:1 halen inclusief water, olie, brandstof en andere vloeistoffen. Christian verklapt alvast een vermogen van 1.400 pk, waarmee we ook meteen het gewicht weten.

Volgens de computer van Koenigsegg zal de One:1 de snelste zijn van 0-200 km/u, 0-300 km/u en zelfs 0-400 km/u. In feite melden de Zweden zelfs dat de tijdsduur voor dat laatste record amper 20 seconden zal bedragen. Ongelooflijk, net als de topsnelheid van meer dan 450 km/u. Het zijn cijfertjes die zelfs de Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition in een hoekje dwingen. Stiekem doet die zonder limiter 431 km/u, maar dan nog overheerst de One:1.

Een prototype zal alvast klaar zijn voor het einde van 2013, terwijl het productieaantal al vastligt op 6 stuks. De prijs voor dit exclusieve wagentje zal “substantieel hoger” zijn dan de Agera S, maar toch zal Koenigsegg nog steeds verlies maken op elke wagen. Anderzijds moet de One:1 de brand awareness vooral ten goede komen en zo tot meer inkomsten leiden in de toekomst, terwijl tot slot ook de technologie en kennis opgedaan bij de creatie van dit model kunnen gebruikt worden voor iets ‘goedkopere’ modellen. Zoals Christian von Koenigsegg besluit: “No one needs a car like this, but they just need to want one.” (Via: BusinessWeek)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...