Volkswagen ontwikkelt nieuwe VR6 krachtcentrale

Volkswagen Design Vision GTI
Volkswagen is volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe 3.0-liter V6 krachtbron.

Volkswagen stuurde de laatste VR6 reeds even geleden met pensioen, maar momenteel zouden de Duitsers bezig zijn met de ontwikkeling van een opvolger. Fritz Eichler, het nieuwe hoofd van motorenontwikkeling bij Volkswagen en de man achter de huidige generatie AMG-krachtcentrales, overziet het proces.

Het nieuwe VR6 blok zal 3.0-liter slaginhoud krijgen waarbij de cilinders onder een hoek van 15 graden staan. Bovendien zouden er twee turbo’s opgeschroefd worden als bij de Design Vision GTI, maar de productievariant zou toch iets minder hevig opgedreven zijn. Terwijl de motor in het concept een dikke 500 pk en 560 Nm uitperst, zou het werkelijke vermogen uiteindelijk tussen de 340 en 450 pk liggen. Het blok zou gebruikt worden in een hele resem Volkswagens: de Golf, de vervanger van de Passat, de CC en mogelijk in een productieversie van de CrossBlue Concept.  (Via: Autocar)

Volkswagen Design Vision GTI VR6

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...