Gelekt: Lexus RC F

Lexus RC F 2014
Het Japanse Best Car Magazine pakt uit met vermeende foto’s van de Lexus RC F.

Volgens onlangs verspreide geruchten zou Lexus geen opvolger van de IS-F lanceren, wat natuurlijk wel ruimte laat voor een ander performant model gebaseerd op de IS. En dat model zou de RC F zijn, een coupé die nu lekt in het Japanse Best Car Magazine. De authenticiteit van de afbeeldingen valt nog even te betwijfelen, maar wat we alvast zien is een agressief front met een prominente Lexus-grille en grote luchtinlaten. Verder krijgt de RC F een gleuf in de motorkap, geventileerde zijvleugels en op de IS-geïnspireerde achterlichten. Een actieve achterspoiler en vier uitlaten maken het plaatje compleet.

Terwijl de rest van de wereld aan downsizing denkt, zou Lexus in deze wagen gewoon opnieuw een dikke 5.0-liter V8 lepelen. Het blok moet zo’n 455 pk leveren en iets meer dan 540 Nm koppel, wat ietsje krachtiger is dan de achtcilinder in de uitgaande IS-F. Natuurlijk zou de nieuwe krachtcentrale een stukje zuiniger zijn en mogelijk zelfs beschikken over een cilinder de-activatiesysteem. Geruchten spreken van een onthulling op de North American International Auto Show (NAIAS) om dan gelanceerd te worden in september 2014. (Via: GTSpirit)

Lexus RC F Rear 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...