Equus Bass 770 is helemaal Boss

Equus Bass 770
De Equus Bass 770 is een combinatie Ford Mustang, Dodge Challenger en Dodge Charger met het motorblok uit de Chevrolet Corvette ZR1.

Wie droomt er niet van: het aankopen van een bijna ten dode opgeschreven muscle car uit de jaren zestig of zeventig en die terug opbouwen tot zijn originele staat. Maar als je iets minder tijd hebt en toch wat twijfelt aan de technologie van weleer, dan koop je gewoon deze Equus Bass 770. Equus Automotive combineert het design van een Ford Mustang, Dodge Challenger en Dodge Charger, al zien wij vooraan en langszij vooral een moderne Eleanor.

Onder de motorkap ligt bovendien een motor afkomstig van nog een andere Amerikaanse constructeur: de 6.2-liter supercharged V8 uit de Chevrolet Corvette ZR1 levert deze creatie maar liefst 640 pk aan vermogen en 819 Nm aan koppel. Zoals jullie overduidelijk zien in de video wordt al die kracht regelrecht naar de achterwielen gestuurd en dat via een moderne zestraps automaat met dubbele koppeling. Van 0-100 km/u doet de Bass 770 in amper 3,4 seconden en wie zich eraan waagt, kan tot 320 km/u halen in deze moderne muscle car.

Dankzij Brembo carbon-keramische remmen komt het gevaarte gelukkig ook veilig tot stilstand en verder zorgt een geavanceerde magnetische ophanging met instelbare schokdempers voor een boterzachte rit. Binnenin vinden we veel leder, carbon inleg en moderne prullaria als een GPS, cruise control, airbags, een audio-installatie met USB-poort en een bandendrukcontrole. Rest ons jullie nog enkel de prijs te melden en die haalt het enthousiasme misschien even snel naar beneden: 250.000 Amerikaanse dollars voor een merk waar je nog nooit van gehoord hebt? Zelfs 300.000 als je alle hokjes aanvinkt op de optielijst! Misschien dan toch maar een ’67 Mustang in minder perfecte staat opkopen…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...