Een vierdeurs coupe voor Bentley in 2018


Bentley geeft groen licht voor een nieuwe vierdeurs coupé!

Enkele dagen geleden vernomen we dat nog dat Bentley het idee om een cabrio versie van de Mulsanne te bouwen volledig aan de kant had geschoven. Vandaag laten ze weten dat er een nieuwe vierdeurs coupé op het programma staat. Klaarblijkelijk zouden er veranderingen aan de gang zijn bij Bentley en komt er een volledig nieuwe line-up. Beginnend met de vierdeurs coupé die de eer van best verkopende Bentley in de wacht zou moeten slepen. De prijs? Die valt best mee voor een Bentley, vanaf €125.000 staat er al eentje klaar. Hij zou steunen op het MSB platform van de Volkswagen Groep. Dit platform zal als eerste zijn intrede maken in de volgende generatie van de Porsche Panamera.

De styling van zowel het exterieur als het interieur zullen van Bentley zelf uitgaan. V6 benzinemotoren en ook dieselmotoren zullen van de partij zijn. 2018 is wel nog een ‘ver van ons bed show’ en er zou in de tussentijd natuurlijk nog veel kunnen gebeuren. Bentley aast dan ook gewoon naar een concurrent voor de Mercedes CLS63 AMG en de BMW M6 GranCoupé.

Jammer genoeg zullen we op onze honger moeten blijven zitten voor iets echt nieuws tot 2015. 2015 is het jaar dat Bentley haar SUV zal lanceren. Deze wordt aangedreven door een 12-cilinder die 650 pk uit de mouwen schudt. Gelukkig voor Bentley, en menig autoliefhebber, zal de styling van de eerder getoonde EXP 9 F Concept totaal veranderen en mogen we dus iets compleet nieuw verwachten. Met in de toekomst een vernieuwde Mulsanne in aantocht, een SUV en een vierdeurs coupé ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Bentley.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...